4 Ιουν 2017

Αεροδρόμιο ...στον ελαιώνα του Καστελλίου(!): Η νοοτροπία της σπατάλης συνεχίζεται και “απογειώνεται”...Αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”. Σχέδιο Γενικής Διάταξης (master plan), από τον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., επεργασμένο και εφαρμοσμένο σε αεροφωτογραφία του προγράμματος Google earth. 
 Με βάση το master plan του Ε.Μ.Π., συντάχθηκε, στη συνέχεια, από διεθμή συνεργασία μελετητικών εταιρειών, η μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης του αεροσδρομίου Ηρακλείου. Η μελέτη αυτή βρίσκεται σε προκεχωρημένο στάδιο εφαρμογής, κόστισε 1,6 δις δρχ., και αφού πήρε όλες τις εγκρίσεις, (αρμόδιων Υπηρεσιών και Διεθνών Οργανισμών) ...“ξεχάστηκε” λίγο πριν τη δημοπράτηση, γιατί κάποιοι  τοπικοί “παράγοντες” της εποχής, χωρίς τεκμηρίωση, ...είδαν όνειρο το Καστέλλι,, ...την πιο σπάταλη λύση (οικονομική, περιβαλλοντική, κοινωνική) στο ζήτημα του αεροδρομίου Ηρακλείου! Όπως φαίνεται όμως η νοοτροπία της σπατάλης καλά κρατεί μέχρι τις μέρες μας και “απογειώνεται”... 


Καστέλλι. Η κατάφυτη πεδιάδα με τους ελαιώνες,.
Εδώ, ανάμεσα στα βουνά και σε 26 οικισμούς, σχεδιάζουν 
την εγκατάσταση αεροδρομίου!
 Με το έργο της αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου, απαλλάσσεται η Νέα Αλικαρνασσός και το Ηράκλειο, από τα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του. Χωρίς περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις και με οικονομικό κόστος υποπολλαπλάσιο του προτεινόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι, δημιουργείται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ανατολικής Μεσογείου. Η θέση του σε επαφή του με το Κρητικό Πέλαγος, τον Β.Ο.Α.Κ. και το λιμάνι του Ηρακλείου, προσφέρει και το σημαντικό πλεονέκτημα της συνδιαστικής λειτουργίας του με το σύνολο των μεταφορικών υποδομών του νησιού και πολλαπλασιάζει τα ωφέλη και την υπεραξία του έργου.  (Διαβάστε και: Πανάκεια ή έγκλημα η μεταφορά του αεροδρομίου "N.Καζαντζάκης" στο Καστέλλι; Σύγκριση με τον αδικο-ξεχασμένο "Λοξό Διάδρομο".”). Επιπλέον, η σημερινή ευκαιρία αξιοποίησης και τμήματος της έκτασης, των 800 στρεμμάτων, της όμορης αεροπορικής μονάδας, προσθέτει επί πλέον δυνατότητες και προοπτική δεκαετιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE