18 Οκτ 2011

Άγονος ο διαγωνισμός για το προτεινόμενο αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Έστησαν το Ραγκούση στο “ραντεβού” για το Καστέλλι! 
Καμία εταιρεία δεν κατέθεσε προσφορά για το αεροδρόμιο- άγονος ο διαγωνισμός και το έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί!
Μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι περίμενε χθες η επιτροπή και ο κ.Ραγκούσης τις εταιρείες για να καταθέσουν προσφορές στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Καστελίου, αλλά…ουδείς εμφανίστηκε!  Έτσι η έκτη κατά σειρά προσπάθεια να γίνει επιτέλους ο διαγωνισμός(αφού οι προηγούμενες πέντε είχαν αναβληθεί) έπεσε στο κενό κι έκανε…πάταγο!

 Άγονος κηρύχτηκε ο διαγωνισμός της ανοιχτής δημοπρασίας για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στην Κρήτη, το θέμα είναι τώρα τι θα κάνει ο κ.Ραγκούσης που γνώριζε τον κίνδυνο, ήξερε ότι οι εταιρείες ούτε ήθελαν ουτε σκόπευαν να συμμετάσχουν ‘σε ένα τόσο μεγάλο έργο και αμφιβόλου οικονομικής αξίας’. Ποιος όμιλος θα έδινε τέτοια εποχή 1 περίπου δισ ευρώ και να τα πάρει πότε;
Ή μήπως τα ήξερε όλα αυτά ο υπουργός ; Στελέχη της αγοράς λένε πως τώρα είτε θα ακυρωθεί το έργο (το διαψεύδουν πάντως από το υπουργείο) είτε θα βγει μέσω διαρροών ο κ.Ραγκούσης να πει οτι προκάτοχοί του δεν το είχαν ετοιμάσει σωστά…Μόνο που και οι ίδιοι είναι 5 μήνες σχεδόν στο υπουργείο-τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα;
Οι εταιρείες χθες επικαλέστηκαν τη δυσμενή οικονομική συγκυρία ωστόσο ειναι βέβαιο ότι τώρα επιδιώκουν περισσότερα ανταλλάγματα από το κράτος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στο υπουργείο γνώριζαν τις προθέσεις των εταιρειων όπως ήδη είχε γράψει το CRETALIVE
πηγή: http://www.cretalive.gr/ , 19-10-11
περισσότερα:http://www.cretalive.gr/new/56619/crete/Estisan_to_Ragkousi_sto_rantebou_gia_to_Kasteli


Άγονος ο διαγωνισμός για αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Άγονος έληξε χθες, όπως αναμένονταν, ο διαγωνισμός για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου.
Το φαραωνικό έργο είχε σχεδιαστεί την περίοδο του Γ. Σουφλιά στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, στη συνέχεια ξανασχεδιάστηκε επί της σημερινής κυβέρνησης, αλλά επιβεβαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν πως ήταν αδύνατη η υλοποίησή του υπό τις παρούσες συνθήκες στην οικονομία.
Τα σχέδια για έργο, προϋπολογισμού περί το ένα δισ. ευρώ, είχαν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και από αεροπορικές εταιρείες που θεωρούσαν πως θα κατασκευάζονταν ένα ακόμα ακριβό αεροδρόμιο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πληγεί ο τουρισμός της Κρήτης.
Όλα δείχνουν πως το έργο θα ακυρωθεί και οι αρμόδιοι θα επικεντρωθούν στην αναβάθμιση του υφιστάμενου αεροδρομίου στο Ηράκλειο.


πηγή: http://www.euro2day.gr , 19-10-11
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/662675/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE