ΝΟΜΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ     ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
   Ο Δήμαρχος Καστελλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο και η συντονιστική επιτροπή αγώνα, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο σχέδιο «Καλλικράτης» απευθύνονται στην εξοχότητά σας διαμαρτυρόμενοι για την κατάφορη παραβίαση της Δημοκρατίας.
   Σας θεωρούμε το κορυφαίο πρόσωπο προστασίας της, πράγμα που έχετε διακηρύξει και προστατεύετε με όλες τις δυνάμεις σας, ιδιαίτερα με το σλόγκαν «Πρώτα ο Πολίτης».
   Στην περίπτωση του Δήμου Καστελλίου σε σχέση με τον «Καλλικράτη» συνέβησαν τόσα παράδοξα πράγματα, που η κοινή λογική και η απλή δημοκρατική συνείδηση, αγανακτεί, επαναστατεί.
   Α. Συνετελέσθη κατάφορος βιασμός της θέλησης των κατοίκων του Δήμου, διότι αν και τους δόθηκε αρχικά η δυνατότητα επιλογής σχήματος Δήμου, τελικά οι ομόφωνες αποφάσεις πέντε Δήμων για συνένωση αγνοήθηκαν παντελώς και με υπόγειες παρεμβάσεις πολιτικών και μη παραγόντων, για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
   Β. Καταλύθηκε κάθε έννοια Δημοκρατίας. Διότι αν τέτοιου είδους αποφάσεις δεν τραυματίζουν και δεν σκοτώνουν τελικά την Δημοκρατία - κόντρα στην απόλυτη θέληση του συνόλου των πολιτών - τότε τι άλλο είναι κατάλυση Δημοκρατίας;
   Γ. Εμπαίχθηκε ο λαός του Δήμου με τον πλέον απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο. Μας έδωσαν τη δυνατότητα επιλογής, επιλέξαμε, και μετά ...; όχι θα πάτε εκεί. Πολιτικός εμπαιγμός πρώτου  μεγέθους, που έχει δημιουργήσει στο δημοκρατικό λαό μας αισθήματα απογοήτευσης αγανάκτησης και οργής, με ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
   Κύριε Πρωθυπουργέ,
   Το σχήμα που προτείνεται από το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή δεν πρόκειται να περπατήσει. Είναι κάθετα αντίθετο με τη θέληση των κατοίκων του Δήμου Καστελλίου. Κάνουμε έκκληση στον πρώτο πολίτη της χώρας, σ' εσάς κ. Πρωθυπουργέ, να αποκαταστήσετε τη Δημοκρατική Τάξη και να μην επιτρέψετε την καταστροφή και τον αφανισμό μιας ιστορικής περιοχής με τόση μεγάλη συμβολή στην εθνική άμυνα τώρα και δεκαετίες.