26 Νοε 2009

Σύλλογος ιδιοκτητών για τις τιμές των απαλλοτριώσεων

Σύλλογο ιδιοκτητών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ευαγγελισμού Πεδιάδας με την επωνυμία ΚΙΠΕΡΑΣ θα συστήσουν οι κάτοικοι του ομώνυμου οικισμού, ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, επιδιώξεις του Συλλόγου θα είναι:

• Να επιτύχει δίκαιη τιμή για τα κτήματα που θα απαλλοτριωθούν αφού δουλέψει οργανωμένα με συνδρομή νομικού και τεχνικού συμβούλου. Από την μέχρι σήμερα εμπειρία σε άλλα έργα έχει αποδειχθεί ότι όταν στα αρμόδια δικαστήρια (που καθορίζουν τις αποζημιώσεις) κατατεθούν σοβαρά, τεκμηριωμένα επιχειρήματα, οικονομικά, συγκριτικά στοιχεία κλπ., οι αποφάσεις των είναι δίκαιες.

• Να επιδιώξει να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Πολιτείας για να θέσει τα προβλήματα που δημιουργεί το έργο στην περιοχή μας, να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις τις οποίες όμως θα έχει προηγούμενα αποφασίσει και επεξεργαστεί με την βοήθεια ειδικών ώστε να είναι εφικτές και υλοποιήσιμες.

• Να προβάλλει την περιοχή μας και την προσφορά της στο έργο.

• Αφού το ρυθμιστικό σχέδιο της περιοχής δεν έχει καν αρχίσει χωρίς να φταίει η Πολιτεία να επιτύχει τουλάχιστον επέκταση των ορίων του οικισμού προς τα δυτικά όπου η όχληση είναι μικρότερη.

• Να βοηθήσει στην αποτύπωση των κτημάτων και στο θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος των αποζημιώσεων.

• Να παρακολουθεί την τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων που προβλέπει η εγκεκριμένη μελέτη για την περιοχή μας.

• Να είναι σε επαφή με την ανάδοχο που θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί το αεροδρόμιο προκειμένου άμεσα να επιλύονται τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν.

Δημοσίευμα από την ΄ΠΑΤΡΙΣ΄ 25 Νοε 09

1 σχόλιο:

  1. Με την πεποίθηση ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για αυτό που θεωρεί καλύτερο για την ζωή του, προτείνω ένα ακόμα όρο στους φίλους του ευαγγελισμού: να φροντίσουν να βρουν ειδικούς να κοστολογήσουν ακριβά τα παιδικά τους χρόνια, τα πατρικά τους σπίτια κ τα όνειρα που ίσως έκαναν για το μέλλον του χωρίου τους, μιας κ όλα θα πνιγούν στην σκόνη των χωματουργικών της πρώτης μπουλντόζας που θα αρχίσει να σκάφτει κ όσο δυτικά κ να μεταφερτού κανένα κοστιφό δεν ακούσουν να ξανακελαηδήσει. θα φύγουν που θα φύγουν, ας φύγουν πουλώντας ακριβά το τομάρι τους
    με εκτίμηση
    Χ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE