8 Νοε 2009


                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσφυγή στο ΣΤΕ κατά της ΚΥΑ του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

                                                                                                                        
  Αγαπητοί συμπολίτες μας.
  Όπως γνωρίζετε και από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις των τοπικών ΜΜΕ, η νέα κυβέρνηση προτίθεται  να αποσύρει τη Διακήρυξη, του έργου κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλλι (από την εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) ή να παρατείνει την προθεσμία έως τη δημοπράτηση του.
  Όμως ακόμα κι αν αυτές οι προθέσεις της πραγματοποιηθούν, τίποτα δεν αλλάζει σε σχέση με τον  σχεδιασμό του αεροδρομίου (όπως και όσο έχει δημοσιοποιηθεί από τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά) και τους περιβαλλοντικούς όρους, σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία εγκρίνονται οι Περιβαλλοντικοί όροι και με ο βάση αυτούς προωθείται οσχεδιασμός και η δημοπράτηση του,  θα εξακολουθήσει να παραμένει σε ισχύ.
 Εμείς και αρκετοί συμπολίτες μας όπως γνωρίζετε, έχουμε κινητοποιηθεί για την αποτροπή της κατασκευής αεροδρομίου στην Πεδιάδα και μεταξύ άλλων έχουμε υποβάλλει τη σύννομη σχετική ένσταση. Σχετική ένσταση έχει υποβάλλει και η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου (Ο.Π.Η).
 Πιστεύουμε, με βάση τα τεκμηριωμένα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας ότι το αεροδρόμιο αυτό, όχι μόνο δε θα συμβάλλει στην ανάπτυξη (οικονομική ή άλλη) του τόπου, της περιοχής  και της ενδοχώρας του Ηρακλείου, αλλά τουναντίον οι συνέπειες από την κατασκευή και λειτουργία του θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, τους κατοίκους και την οικονομία, όχι μόνο της Πεδιάδας αλλά  και ευρύτερου τμήματος της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου και κυρίως χωρίς επιστροφή. Με λίγα λόγια  η χωροθέτηση του αεροδρομίου έχει γίνει εμπειρικά, χωρίς επιστημονικά ερείσματα, ενώ ο σχεδιασμός του αναφέρεται και εξυπηρετεί πρότυπα ανάπτυξης («άγρια ανάπτυξη») που έως τώρα έχουν αποδειχθεί  καταστροφικά για το νησί μας και με  ελάχιστα οφέλη για τους κατοίκους του.
 Ο μοναδικός τρόπος άμυνας μας είναι η Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία εγκρίνονται οι Περιβαλλοντικοί Όροι κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί έως σήμερα.
 Η Προσφυγή αυτή πρέπει να κατατεθεί έως τις 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009.  
 Για την κατάθεση της επιλέξαμε και συνεργαζόμαστε με το  γραφείο του κ. Μάριου Χαϊνταρλή, δικηγόρου παρ' Αρείο Πάγο, με εμπειρία σε ανάλογα ζητήματα.
 Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση του παραπάνω δικηγόρου από όλους μας, έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 11-11-2009, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε Συμβολαιογραφικό Γραφείο.
 Για τη διευκόλυνση μας τα σχετικά στοιχεία, έως τώρα, διαθέτουν οι Συμβολαιογράφοι:
Α. Καστελλίου:  Αικατερίνη Στεφανάκη- Μαρνελάκη, (τηλ. 2891.031.231) και
Ηλέκτρα Σμυρνιωτάκη- Μηλαθιανάκη, (τηλ. 2891.032.597)
Β. Ηρακλείου: Ολυμπία Κατζαγιαννάκη, (Σμύρνης 29, τηλ.2810.242845, η  κ. Κατζαγιαννάκη θα μας δέχεται ιδιαιτέρως το Σάββατο 7-11-2009, μετά τις 11.00'). Την Δευτέρα 9/11/2009 καί ώρα 13.30 και την Τρίτη 10/11/2009 και ώρα 14.30. Η προσέλευση μας σε ομάδες θα διευκόλυνε ακόμα περισσότερο.
                                              Η συντονιστική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE