7 Σεπ 2009

Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές έχει εξαφανιστεί από την επικαιρότητα το θέμα του αεροδρομίου. Σχεδόν το έχουμε ξεχάσει όλοι. Το ίδιο και εγώ. Όμως ενώ καθόμουν στην βεράντα του σπιτιού μου πίνοντας τον απογευματινό καφέ, άρχισαν να απογειώνονται τα αεροπλάνα της 133 Σμηναρχίας Μάχης. Συχνές το τελευταίο διάστημα. Καθώς έβλεπα, κυριολεκτικά τα μάτια των πιλότων, να περνούν σε απόσταση αναπνοής από την βεράντα μου, άρχισα να σκέπτομαι, κοιτάζοντας το κάμπο που θα καταστραφεί από το νέο αεροδρόμιο. Άρχισα να φαντάζομαι την προσγείωση και απογείωση των πολιτικών αεροπλάνων. Με έπιασε πανικός. Αναπολώντας και όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πήρα την πρωτοβουλία να καταγράψω τις παρακάτω σκέψεις.

- Τα περισσότερα μέσα μαζικής επικοινωνίας, γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου στηρίζουν την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Η προσέγγιση όμως είναι τελείως διαφορετική μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέσα μαζικής επικοινωνίας στηρίζουν την άποψη και προωθούν την άποψη ωσάν το αεροδρόμιο κατασκευάζεται σε άλλη περιοχή και τον κύριο λόγο τον έχουν οι Δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου Θραψανού. Μάλιστα σε εκπομπές που παρουσιάζουν για το θέμα, το προωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να παρέμβω τηλεφωνικά αλλά μάταια. Την ίδια στιγμή διαπιστώνω ότι πολύ εύκολα βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν υβριστές του Δημάρχου Καστελλίου, που προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο.

- Στην προσπάθεια τους αυτή οι παραπάνω Δήμαρχοι χρησιμοποιούν και ορισμένες μεθόδους, που επιεικώς χαρακτηρίζονται αντιδεοντολογικοί. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν κάποιους κατοίκους της περιοχής του Δήμου μας, που έχουν προσωπικά με τον Δήμαρχο Καστελλίου, οι οποίοι κάνουν κινήσεις διάσπασης του Δήμου, με την αποχώρηση ορισμένων οικισμών από τον Δήμο και την προσχώρηση τους στους γειτονικούς Δήμους, χωρίς αποτέλεσμα.

- Για την προσπάθεια των Δήμων αυτών η ΤΕΔΚ, λειτουργεί προς την ίδια κατεύθυνση, αφού ο Πρόεδρος της, Δήμαρχος Ηρακλείου Κος Κουράκης, έχει αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ηθελημένα ή άθελα, στον αντιπρόεδρο, Δήμαρχο Αρκαλοχωρίου κο Γιαννόπουλο και στο μέλος της Διοικούσας επιτροπής κο Λαδωμένο, πράγμα που εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο. Το αποκορύφωμα των ενεργειών ήταν η ΤΕΔΚ να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση για το αεροδρόμιο, χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Καστελλίου. Στην ίδια συνεδρίαση γίνεται μνεία για αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Θραψανού αποδοχής πρότασης εταιρείας που προσέλαβε ο ΤΕΔΚ. Με τη διαφορά ότι, Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστελλίου με θετική άποψη δεν υπάρχει. Την στιγμή αυτή θα ήθελα να απευθύνω ένα ερώτημα προς τον Κο Γιαννόπουλο. Ποια η σχέση του με τον ιδιοκτήτη της παραπάνω εταιρείας Κο Ποθουλάκη; Κάτι ακούγεται. Είναι αλήθεια;

- Τις θέσεις των Δημάρχων Αρκαλοχωρίου και Θραψανού, έμμεσα στηρίζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Η Νομάρχης Ηρακλείου κατανοεί την θέση του Δήμου Καστελλίου, αλλά ως Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας της.

- Μετά από τα παραπάνω, καθώς και την εξαγγελία του Κου Σουφλιά, το Δημοτικό Συμβούλιο αφού λάβει υπόψη:

ü Την εξαγγελία του Κου Σουφλιά, που δεν κάνει δεκτό κανένα αίτημα του, αφήνοντας στον αέρα τις απαλλοτριώσεις και τις απαιτούμενες μετεγκαταστάσεις οικισμών

ü Το γεγονός ότι όλοι οι φορείς άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν τις θέσεις των παραπάνω Δημάρχων

ü Η καταστροφή της περιοχής μας είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας

ü Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου μπορεί να μπλοκαριστεί μόνο από τον Δήμο Καστελλίου

να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει την παρακάτω σύντομη απόφαση:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

και να προτείνει την κατασκευή του σε περιοχές των παραπάνω Δήμων αφού τόσο πολύ το θέλουν.

Μ.Μ.Ζ.

16 σχόλια:

  1. Αγαπητέ,ή ΜΜΖ
    Επικροτώ απόλυτα την πρόταση σου διαφωνώ όμως με τούς λόγους και τις αιτιάσεις, που επικαλείσαι.
    Αν διαβάσεις τα σχόλια στο Blog "περί όνου σκιάς" θα δεις πια είναι η άποψη του κ.Δημάρχου σχετικά με το αεροδρόμιο.
    Όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο Καστέλλι, αντί να αναζητούμε εχθρούς και φαντάσματα καλύτερα να αναζητήσουμε τις δικές μας ευθύνες μας για όλα όσα δεινά μας συμβαίνουν.
    Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κ. Δήμαρχος.
    Όταν ο Περιφερειάρχης, ο Κουράκης και η Νομάρχης υποστηρίζουν κάποιους άλλους, δεν μπορεί να έπαθαν ομαδική παράκρουση ή να έχουν κάποια ιδιαίτερα, συμφέροντα αλλού.
    Κάποιοι ακολουθούν λάθος δρόμο ή κάποιοι δεν εμφανίζονται αξιόπιστοι στα λεγόμενα τους και στις πράξεις τους. Κάποιοι δεν κάνουν τους κατάλληλους χειρισμούς επικοινωνίας.
    Όσον αφορά τους "υβριστές" τους κ. Σμυρνάκη και αυτούς που έχουν "προσωπικά" μαζί του για να διασπάσουν το Δήμο, σύμφωνα με τις δικές σας εκφράσεις, να σας ενημερώσω, ότι όλοι αυτοί που πρωταγωνιστούν στις κινήσεις διάσπασης είναι δικοί του άνθρωποι, στελέχη του και εκλεγμένοι με το δικό του ψηφοδέλτιο. Μην αναζητούμε λοιπόν φαντάσματα, παρασκήνια, δολοπλοκίες και υποκινητές. Άλλωστε, για να μην ξεχνούμε και την ιστορία, το Γεράκι ήταν αυτό που πρώτο εντάχθηκε στο Δήμο Καστελλίου και ο Ευαγγελισμός έδωσε μάχη για να έλθει με το Καστέλλι και όχι με το θραψανό.
    οι Δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου και Θραψανού κοιτάζουν τα συμφέροντα των Δήμων τους. Ενώ ο δήμαρχος Καστελλίου για ένα μόνο πράγμα είναι απόλυτα πειστικός. Στην υπεράσπιση των δικών του προσωπικών συμφερόντων και των ημετέρων του.
    Το αν θα καταστραφεί το Καστέλλι και θα χαθούν από το χάρτη τα χωριά του κάμπου ιδιαίτερα, όπως μάλιστα γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα,ελάχιστα τον ενδιαφέρει. Αν τον ενδιέφερε το μέλλον του τόπου, η στάση του και οι κινήσεις του θα ήταν και διαφορετικές και πειστικές σε όλες τις κατευθύνσεις.
    Όσον αφορά τη διάσπαση του Δήμου Καστελλίου να σας ενημερώσω ότι, με δική του πρόταση έγιναν οι επαφές για την συνένωση με το Δήμο Χερσονήσου, παρότι γνώριζε τις αντιρρήσεις που υπήρχαν στα παραπάνω χωριά και "ανέκρουσε πρύμναν" όταν μαζεύτηκαν οι υπογραφές και τα άλλα γνωστά παρατράγουδα.
    Ο ίδιος λοιπόν ο κ. Σμυρνάκης είναι ο διασπαστής του Δήμου.
    Ο ίδιος απαλλοτρίωσε την όποια ιστορική αξία της άλλοτε πρωτεύουσας της Επαρχίας Πεδιάδας με τις κινήσεις πανικού και υποτέλειας προς το Δήμου Χερσονήσου.
    Ο ίδιος είναι ο διασπαστής του κοινωνικού ιστού του Δήμου Καστελλίου, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του.
    Ο ίδιος, εξαγάγωντας την πολιτική της μισαλλοδοξίας, που εφάρμοσε με επιτυχία στο Δήμο, καλλιεργεί τώρα την αντιπαράθεση με τους γειτονικούς Δήμους, αγνοώντας τους οικονομικούς, τους ιστορικούς, κοινωνικούς και γεωγραφικούς δεσμούς, προκειμένου να βρει τα κοινωνικά ερείσματα που έχει απολέσει και να γίνει αρεστός σε μια μερίδα δημοτών, που αρέσκονται να θεωρούν το Αρκαλοχώρι και το Γιαννόπουλο με το Λαδωμένο, υπεύθυνους για τον οικονομικό κατήφορο και τον πολιτικό αποκλεισμό του Καστελλίου, αντί να αναρωτηθούν ποιες είναι σημερινές και διαχρονικές ευθύνες όλων μας, για την υποβάθμιση της περιοχής.
    Ο ίδιος δίδαξε άραγε με τη θητεία του, τους Δημότες, πως μέσα από την εργασία, τον προγραμματισμό, την αξιοκρατία, τη γνώση, την προσπάθεια, τον παραδειγματισμό, την ενότητα, την κοινωνική συνοχή και την αγάπη για το γενέθλιο τόπο, μπορεί να δημιουργηθεί μια καινούργια ελπίδα προόδου για τον τόπο;
    Ο ίδιος όμως είναι άραγε υπεύθυνος ;
    Ο ίδιος, τόσος ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόταση μου, Κε Σαριδάκη την, στιρίζω σε πραγματικά γεγονότα, χωρίς καμιά σκέψη καταλογισμού ευθύνης σε κανένα, ορμόμενος από την αγάπη στον τόπο που επέλεξα να ζήσω και να επενδύσω το μέλλον μου και των παιδιών μου. Εσείς λαμβάνοντας υπόψη, την πρόταση μου, βρίκατε την ευκαιρία να βγάλετε αρκετή χολή ικανοποιόντας την προσωπική αντιπαράθεση σας με το Δήμαρχο. Όπως καταλαβένεται ο σκοπός μας είναι τελείως διαφορετικός. Στην λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων, που έχετε στηρίζονται οι "εχθροί μας", για να ικανοποιήσουν τους σκοπούς τους. Γιά τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να μην σχολιάσετε μελλοντικές τοποθετήσεις μου.
    Σας ευαχαριστώ
    ΜΜΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κ.ΜΜΖ
    Όταν δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και σχόλια.
    Αν δεν σας το επιτρέπουν τα σας πιστεύω σας καλύτερα να τις φυλάσσετε, τις απόψεις σας, στο συρτάρι.
    Να σας διευκρινίσω ακόμη ότι οι πολιτικοί είναι αντικείμενο κριτικής από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα και ο χαρακτηρισμός της, ως "χολή" ή "προσωπική αντιπαράθεση" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δόκιμος.
    Ο εχθρός, αγαπητέ φίλε, είναι "εντός των τειχών"
    εκεί πρέπει να αναζητηθεί σε πρόσωπα, απόψεις και ενέργειες.
    Συγνώμη πάντως αν σας ενόχλησα σε προσωπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Μεγάλες και Καθαρές Αλήθειες είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ για την απραξία την ιδιοτέλεια την περιφρόνηση την αδράνεια και των ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων στις ενέργειες του: ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ...ΑΠΟΛΥΤΑ..ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.Χωρίς συμβιβασμούς κ υποχωρήσεις ενώπιον προσωπικών,οικονομικών κ κομματικών συμφερόντων.
    Η Αγάπη κ η Πρόοδος για τον τόπο είναι θέμα ψυχής!η κομματική επιλογή ψυχρής λογικής.
    Γι'αυτό η ποιότητα της ζωής κατακτιέται απο εκείνους που γεννήθηκαν,μεγάλωσαν,αγάπησαν,ονειρεύτηκαν κ οχι απο εκείνους που ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν το έχετε προσέξει εχουμε πόλεμο, κ οι παρατάξεις είναι δυο: οι υπέρ του αεροδρομίου κ οι κάτα, τα λάθη κ οι μεμψημιρίες δεν χωράνε τώρα... όσοι αγαπάνε τον τόπο τους ας το δίξουν εμπραχτα απο όποια θέση κ να είναι κ με όποιο τρόπο μπορούνε, οι δήμαρχοι ερχονται κ παρέρχονται.. την δύναμη την εχουν οι πολίτες... αφηστε τους εχουμε σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για πες μας και πολύ άνετε τα σοβαρότερα να τα δούμε και εμείς οι ένθεν και ένθεν.
    Σε κάτι τέτοιους άνετους στηρίζονται οι ιθύνοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αληθινά μια ωραία παρέα …. Στη ευρύτερη περιοχή …. της Βαβυλωνίας
    • Οι υπέρ και οι κατά …
    • Αυτοί που αγαπούν τον τόπο τους και αυτοί που δεν τον αγαπούν …
    • Οι υπεύθυνοι και οι ανεύθυνοι …
    • Οι ξύπνοι και οι κρετίνοι …
    • Οι ενεργοί και οι ανενεργοί …
    • Οι ηθικοί και οι ανήθικοι …
    • Οι ανιδιοτελείς και οι ιδιοτελείς …
    • Οι καλοί και οι κακοί …
    • Οι επώνυμοι και οι ανώνυμοι, (κουκουλοφόροι) σχολιαστές …
    • Οι αθώοι και οι ένοχοι …
    • Οι υβριστές, και οι υβριζόμενοι … και οι αυτό-αιπαινούμενοι επίσης
    • Η αειφόρος ανάπτυξη και η γιαλαντζί ανάπτυξη …
    O Πωλ Βαλερύ έγραφε : "Αν ένα πουλί μπορούσε να πει με ακρίβεια τι τραγουδάει, γιατί τραγουδάει, και τι είναι αυτό που το κάνει να τραγουδάει, δεν θα τραγούδαγε".
    η Σκύλα και η Χάρυβδη είναι παραμύθι για αγρίους … και δεν μπορεί να εκφράζουν δημοκρατικές κοινωνίες.
    Μετά τιμής Νίκος Παπαδακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτη φορά αλήθεια ακούω για "μουγκές"κοινωνίες για "μουγκή"Δημοκρατία και "μουγκά"......πουλιά!!
    Γνωρίζω όμως για τον προφορικό και γραπτό λόγο που κατέκτησε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΈΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.
    ΚΑΙ προπάντων εκτιμώ εκείνους που σέβονται τις σκέψεις-απόψεις-θέσεις μιας υγιούς κοινωνίας με αξιοπρέπεια και κοινωνικότητα.
    Αυτό σίγουρα είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για την ομορφια σου γνωριζαμε, για την καλιεργεια
    και τη δυναμη της ψυχης και του μυαλου σου.......ΑΞΙΑ

    (GR)kastelli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή ev_papadaki
    Τιμή και δόξα στη δύναμη ψυχής, κάθε Δον Κιχώτη κι ας πολεμά ανεμόμυλους σε … ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ …, όχι σε στενά περιχαρακωμένους και περιφραγμένους τόπους.
    Μουγκά πουλιά δεν υπάρχουν, ούτε ασφαλώς μουγκή δημοκρατία. Υπάρχουν όμως φάλτσα πουλιά, σαν τα κοράκια, και σαν τους παπαγάλους … και ενίοτε υπάρχει διαστρέβλωση της έκφρασης και της έννοιας της δημοκρατίας.
    Την εκτίμηση μου και την ευχή μου για αγώνες καθαρούς και δίκαιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φαίνεστε 'Ανθρωπος με ποιότητα και αξίες,ελάτε λοιπόν σε ένα δίκαιο και καθαρό αγώνα προβάλοντας τις θέσεις σας και τα επιχειρηματά σας για να πάει αυτός ο τόπος ενα βήμα μπροστά!
    Ανεβάζοντας τον πήχη ΑΞΙΏΝ!
    ΑΛΛΆΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
    ΤΟ ΑΞΊΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυριε Παπαδακακη,
    ΕΝΑ ερωτημα, αρχικα, σε ποιο σημειο ο αγωνας που κανουν αυτοι που δεν θελουν ενα ακομη αεροδρομιο στο Καστελλι, ειναι ΒΡΩΜΙΚΟΣ και ΑΔΙΚΟΣ;
    Ενα δευτερο: Εισαστε στην ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ και δεν σας νοιαζει το οτι 13000 στρεμματα( μαζι με τους οδικους αξωνες) γονιμης και υψηλης παραγωγικης αξιας γεωργικη γη καταστρεφεται για παντα; ειναι αυtο υπευθυνη επιστημονικη σταση; Δεν εισαστε στο ΤΕΕ ή στο Οικονομικο Επιμελητηριο, μηπως ωρισμενοι φοβομαστε τοσο να καταλαβουμε οτι μπορει να εχομε κανει λαθος;
    IDAIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι μέλος ενεργό της ¨¨Πρωτοβουλίας¨¨ και η σχέση μου με τον Νίκο είναι παραπάνω από φιλική. Είναι υποχρέωση μου να παρέμβω δημόσια. Όχι γιατί έχει ανάγκη ο Νίκος από αυτό, αλλά για σας.
    Πιστέψτε με.
    Η περιβαλλοντική συνείδηση και πρακτική του Νίκο είναι πάνω από κάθε αμφισβήτηση . _ Σε μένα προσωπικά τον άσχετο έδωσε τέτοια στοιχεία που έμεινα με το στόμα ανοικτό. Όπως ότι η πεδιάδα μας είναι συστοιχία δάσους με 17 τόνους παραγωγή οξυγόνου ωριαία.
    Για την δημοκρατική του πρακτική το αποδεικνύει ο ίδιος εκφράζοντας τις απόψεις του δημόσια από το όποιο μετερίζι , σε αντίθεση με άλλους που έχουν κλειστεί στο καβούκι τους.
    Καιρός να σταματήσουν τα βέλη . Ο Νίκος είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, επενδύει στον τόπο του και πάνω από όλα τον αγαπά.
    Γ. Γαρεφαλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νικος παπαδακάκηςΣεπτεμβρίου 12, 2009 3:51 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε, με το φιλολογικό ψευδώνυμο.
    Είσαι τουλάχιστον άδικος, και οπωσδήποτε «διαστρεβλωτικός ….»
    Στο πρώτο σας ερώτημα, μου αποδίδετε απόψεις που δεν έχω, ουδέποτε διετύπωσα και σαφώς δεν με εκφράζουν. Το ερώτημα σας είναι προβοκατόρικο.
    Λυπούμαι και .. ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ.
    Στο δεύτερο επίσης θεωρητικό ερώτημα σας, πάλι μου αποδίδετε θέσεις και απόψεις, που ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΤΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ, σαφώς δεν με εκφράζουν, είναι απόλυτα αντιδιαμετρικές με τις όποιες επιστημονικές μου γνώσεις και κυρίως ασυμβίβαστες με τις ταπεινές προσωπικές μου οικο-ευαισθησίες.
    Λυπούμαι πάλι και … ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ.
    Με την ευκαιρία, σας καταθέτω εντελώς απλουστευμένη, την επιστημονική μου άποψη την οποία άλλωστε έχω διατυπώσει, (όπου έκρινα σκόπιμο), και συνοψίζεται στην φράση :
    «ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ “agroforestry” ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ»
    Δεν έχει καμιά σχέση αν είμαι στο ΓΕΩΤΕΕ, στο ΤΕΕ ή το ΟΕΕ. (εσείς εννοείτε συντεχνία ..). Υπεύθυνη θέση, σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, δεν μπορεί να υπαγορεύεται από συντεχνιακές αντιλήψεις.
    Δικαίωμα σας να αμφισβητείτε ή να επικρίνετε, (δεν κατάλαβα τι θέλετε να πείτε), την υπευθυνότητα ή την συνέπεια της επιστημονικής μου στάσης. Δικαίωμα σας επίσης να με τοποθετείτε …. ΣΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΑ ΦΟΥΣΑΤΑ.
    Λυπούμαι κάνετε λάθος και .. ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ.
    Επειδή γνωρίζω και εκτιμώ ανθρώπους που αγωνίζονται με σύνεση, με αγνότητα και πίστη, ίσως με διαφορετική προσέγγιση, ή με άλλη άποψη για το καλό του τόπου. Είμαι φίλος τους, όχι εχθρός τους.
    Επειδή όσο η κρητική αντιπαράθεση των απόψεων γεννά και λαμπρύνει την δημοκρατία, απαραίτητη σε κάθε αγώνα, άλλο τόσο η λάσπη σκοτεινιάζει και λεκιάζει τους ίδιους τους αγώνες.
    Είναι τούτο το σημείωμα το τελευταίο μου στην σελίδα σας. Σας ευχαριστώ που με φιλοξενήσατε.
    Μετά τιμής
    Νίκος Παπαδακάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη που επανέρχομαι για να διορθώσω, ορθογραφικό μου λάθος.
    Στην προτελευταία παράγραφο του παραπάνω σχολίου μου από κεκτημένη ταχύτητα αντί ….. ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ , έγραψα κρητική αντιπαράθεση ….. συγχωρέστε με.
    Με την ευκαιρία πέστε την ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΟΥ, στα όποια χαζοπούλια της γειτονιάς, και της δικής μου γειτονιάς, που τραγουδούνε την νύχτα με το φεγγάρι, και κορδώνονται πως ο ήλιος τους χαμογελά.
    Δεν ξέρουν να τραγουδούν, δεν ξέρουν γιατί τραγουδούν, δεν ξέρουν πότε πρέπει να τραγουδήσουν και …… αφήνουν μόνο τις κουτσουλιές τους και στη δική μου γειτονιά.
    ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ για το καλό της γειτονιάς
    ΑΝΤΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελευθερία Ιδεών και Απόψεων δίνουν λόγο στη πράξη,αναλαμβάνοντας την ευθύνη, και τις συνέπειες........φορώντας μόνο μια μάσκα αυτή
    της ...ΑΝΡΩΠΙΑΣ.
    ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

    Προς όλους εκείνους που πιστεύουν πως η ΥΓΕΙΑ και η ΨΥΧΗ του ανθρώπου είναι πάνω απο κάθε άλλο αγαθό,επενδύοντας μόνο στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE