27 Μαΐ 2011

Συγχώνευση των 6 Κέντρων Υγείας σε τρία στο Ν Ηρακλείου.

Τι ειπώθηκε για τα νοσοκομεία της Κρήτης
" Τίποτε δεν θα κλείσει αλλά οι δυνάμεις του ΕΣΥ θα συνενωθούν, τόνισε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ όλης της χώρας, στο ξενοδοχείο Candia Marris.
Τις δικές της προτάσεις διατύπωσε η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η συνδιοίκηση του Βενιζελείου με το ΠΑΓΝΗ αλλά με δύο...διοικητές, η συνένωση των διπλών κλινικών  και η συγχώνευση των 6 Κέντρων Υγείας σε τρία.
Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου προτείνεται η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του ενώ για τα Χανιά η πρόταση αναφέρει τη συνδιοίκηση του νοσοκομείου της πόλης με το Θεραπευτήριο Χρόνιων παθήσεων.
Αναφορικά με τα νοσοκομεία του Λασιθίου, προτείνεται είτε η ενσωμάτωση του νοσοκομείου Νεάπολης σε αυτό του Αγίου Νικολάου είτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κάλυψη συγκεκριμένων - περιορισμένων- περιστατικών από τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και της Σητείας και μεταφορά των υπολοίπων στον Άγιο Νικόλαο, είτε η συνδιοίκηση και των τεσσάρων.
Όλα αυτά αυτά θα εξεταστούν και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου.

 Είμαστε αντίθετοι στην πρόταση της ΔΥΠΕ Κρήτης και καλούμε το λαό του Καστελλίου σε εγρήγορση και τους εκλεγμένους του τόπου να πράξουν τα απαραίτητα για την διφύλαξη της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστελλίου το οποίο αποκτήσαμε μετά απο πολλούς και δίκαιους αγώνες. 
Θα είμαστε  συμπαραστάτες στον αγώνα.............

2 σχόλια:

  1. Μαθαίνουμε πως…. Ένας εκ των εκλεγμένων Δ. Συμβούλων της παράταξης Καλογεράκη έχει ίδει συμβιβαστεί με αυτήν την πρόταση αλλά τουλάχιστο ( ελπίζει ) να προβλέψουν και καμιά εφημερία Σαββατοκύριακου στο κατατρεγμένο και επιζήμιο τελικά για όλους τους Καστέλλι …..
    Αλήθεια…. Τι να πει κανείς πια ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλογεράκης ΓιώργοςΜαΐου 28, 2011 8:26 π.μ.

    Γεια σας παλικάρια. Ομολογουμένως πολύ καιρό μας αφήσατε χωρίς τα ανώνυμα σχόλιά σας. Έχω μια απάντηση για σας. Βέβαια ποτέ δεν περίμενα ότι από το σκοτάδι που βρίσκεστε θα μπορέσετε να βγάλετε το προσωπείο και να σταθείτε σαν άντρες στο φως του ήλιου, να μάθουμε επιτέλους κι εμείς ποιοι είστε εσείς οι Καστελλιανομάχοι και τι έχετε προσφέρει στον τόπο. Η κινδυνολογία σας όμως δεν έχει όρια. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Καστελλίου ; Σας προκαλώ να τον ονομάσετε διαφορετικά είστε κοινοί συκοφάντες και έτσι σας αποδίδω στους Καστελλιανούς. Προσωπικά σας δηλώνω ότι συμμετέχω στη δημοκρατικά εκλεγμένη νέα δημοτική Αρχή με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του τόπου μου, την διεύρυνση και τον εκσυχρονισμό των ήδη υπαρχόντων δομών του πρώην Δήμου Καστελλίου με βάση την αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης των τριών πρώην συνενούμενων Δήμων. Το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Καστελλίου απο την κυβέρνηση με βρίσκει κάθετα αντίθετο και αποτελεί για μένα "κόκκινη γραμμή"
    Γιώργος Καλογεράκης
    Δημοτικός Σύμβουλος
    Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος
    Μέλος Δ.Σ. Πολιτιστ. Συλλόγου Καστελλίου
    Αντιπρόεδρος Ενοριακού Συμβουλίου Ενορίας Αγίου Αντωνίου Καστελλίου
    δάσκαλος-υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE