24 Μαρ 2010

Υπόμνημα στον κ Ρέππα

Καστέλλι 22/3/2010
Αρ πρωτ 5
Υπόμνημα

Προς
Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  κ Ρέππα

Θέμα: Θέσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Διάσωση  Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας σχετικά με το νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης
 Ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009 και στοχεύει, σύμφωνα με το καταστατικό του, στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης μια περιοχής ιδιαίτερα γόνιμης και πράσινης, της Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης και στην προστασία του φυσικού της περιβάλλοντος.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη θέση μας πάνω στο επίμαχο θέμα του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου στην περιοχή μας. Τα μέλη της πρωτοβουλίας και πολλοί άλλοι κάτοικοι είμαστε αντίθετοι στο εν λόγω έργο, διότι:
  1. 3.000 και πλέον μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής θα αναγκαστούν να γίνουν πρόσφυγες, παρά τη θέλησή τους(δέκα και πλέον οικισμοί είναι σε ακτίνα πολύ μικρότερη των 3.000 μέτρων από το χώρο όπου σχεδιάζεται το αεροδρόμιο)
  2. Καταστρέφεται το έδαφος και το νερό της μόνης καθαρής πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου, εντείνοντας τα προβλήματα της ξηρασίας και της ερημοποίησης στο νησί.
  3. Το έργο, στο συγκεκριμένο χώρο, δεν συνάδει με την αειφόρο, πράσινη ανάπτυξη που δύναται να έχει ο τόπος.(Η Πεδιάδα είναι πλούσια σε φυσική ομορφιά, σε ιστορική κληρονομιά και γεωργοκτηνοτροφικούς πόρους, δεδομένα που έχουν μείνει αναξιοποίητα, λόγω και της συζήτησης που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για το αεροδρόμιο. Αρκετοί άνθρωποι έχουν αποφύγει να επενδύσουν εξαιτίας της επικείμενης απειλής)
  4. Θεωρούμε ότι το αεροδρόμιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε των πολιτών της περιοχής ούτε της κοινωνίας της Κρήτης αλλά τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων και των ξένων εταιρειών.
 Για τους παραπάνω λόγους (καθώς και για άλλους που δεν μπορούν να εξαντληθούν σε ένα υπόμνημα) και δεδομένου ότι α) θέλουμε να ζήσουμε αρμονικά στον τόπο που γεννηθήκαμε β) ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς το αεροδρόμιο, αναπτύσσοντας την περιοχή μας με όρους ήπιας και πράσινης ανάπτυξης γ) έχουμε ήδη επιτελέσει (εμείςκαι οι γονείς μας) το χρέος μας απέναντι στην Πολιτεία επωμιζόμενοι τις αρνητικές συνέπειες του στρατιωτικού αεροδρομίου εδώ και πολλές δεκαετίες, σας γνωστοποιούμε ότι:  
Δεν επιθυμούμε κανένα αεροδρόμιο στο τόπο μας. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να μην υλοποιηθεί.
 Στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία προς όφελος της περιοχής.

Με εκτίμηση

           Ο πρόεδρος                                           Η γραμματέας
Πέτρου - Μάρας Σταμάτης                  Δρακάκη -Πετράκη Κωνσταντία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE