11 Δεκ 2009

Νέοι διαγωνισμοί για Αττική οδό και αεροδρόμιο Καστελλίου

               Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προκηρύξει νέους διαγωνισμούς για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υποδομών στο Reuters την Δευτέρα.


Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την διαφάνεια στην δημοπράτηση και την ανάθεση έργων υποδομής.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δημοπρατήσει τους νέους αυτοκινητόδρομους Αττικής, προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ, και την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι, προϋπολογισμού 1 δις ευρώ περίπου.

Αλλά ο αξιωματούχος είπε ότι η επαναδημοπράτηση των έργων είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν πιθανές ενστάσεις από δημάρχους και οικολόγους.
"Ελπίζουμε μέσα στο καλοκαίρι του 2010...να τα έχουμε επαναδημοπρατήσει", είπε ο ανώτατος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
"Τα έργα τα πιστεύουμε και θα γίνουν, απλώς χρειάζεται να τα απελευθερώσουμε από κάποια προβλήματα που έχουν για να μην μπλοκαριστούν".


Κεφάλαια ύψους 7,5 δις ευρώ, κυρίως κοινοτικά κονδύλια, αναμένεται να διοχετευθούν σε έργα υποδομής, όπως παραχωρήσεις οδικών αξόνων και αεροδρόμια, έως το 2014.

Ο κατασκευαστικός κλάδος αντιστοιχεί στο 11% περίπου της ελληνικής οικονομίας και τα νέα έργα αναμένεται να δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία, που αναμένεται να πέσει σε ύφεση για πρώτη φορά φέτος από το 1993.
Το στέλεχος είπε ακόμη ότι η υποθαλάσσια αρτηρία στην Θεσσαλονίκη, προϋπολογισμού 477 εκατ. ευρώ ακυρώθηκε και η κυβέρνηση θα αναζητήσει σύμβουλο για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

"Θα προχωρήσουμε σε έναν διεθνή διαγωνισμό για μια μελέτη, η οποία θα μας δείξει τί πρέπει να κάνουμε", επεσήμανε το στέλεχος. "...Έχουν αλλάξει τα δεδομένα"


Η σύμβαση ακυρώθηκε, αφού το ελληνικό Δημόσιο και οι παραχωρησιούχοι προσέφυγαν στην Διαιτησία, καθώς οι ενστάσεις κατοίκων της περιοχής και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είχαν ως αποτέλεσμα ριζικές αλλαγές στην αρτηρία και μεγάλη αύξηση του κόστους.


Από: www.hbnews.gr/index.php/.../19372.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE