22 Αυγ 2009

ενσταση για τον χαρακτηρισμο της περιοχης του αεροδρομιου Καστελλιου απο το Δασαρχειο

Στις 18-8-2009 η Οικολογικη Παρεμβαση Ηρακλειου κατεθεσε στο δασαρχειο αντιρρησεις για την πραξη χαρακτηρισμου. Η ενσταση ετοιμασθηκε με την συνεργασια της ΟΠΗ και μελων της Πρωτοβουλιας για την διασωση, προβολη και αειφορο αναπτυξη της Πεδιαδας.

Οι αντιρρησεις εστιαζονται στα παρακατω:

"χαρακτηρίζεται ως «γεωργική», έκταση 31.200 τ.μ. ευρισκόμενη στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Καστελλίου, στην περιφέρεια των Δήμων Καστελλίου, Θραψανού και Αρκαλοχωρίου, της οποίας τυγχάνουμε μόνιμοι κάτοικοι και εργαζόμενοι.

Ωστόσο, η παραπάνω πράξη χαρακτηρισμού πρέπει να ακυρωθεί ως αόριστη, καθώς παραλείπονται να αναφερθούν τα κατά νόμο απαραίτητα στοιχεία αυτης."...

..."ο καθένας διαπιστώνει πώς δεν υπάρχει σαφή περιγραφή της έκτασης που χαρακτηρίζεται ως «γεωργική», αλλά αντιθέτως παντελώς ελλιπή έκθεση των στοιχείων που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως «γεωργική». "...

..."στον ορθοφωτοχάρτη συμπεριλαμβάνεται και χαρακτηρίζεται λανθασμένα και ως «γεωργική» περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλου και οικολογικής σημασίας και ειδικότερα ο υδροβιότοπος που βρίσκεται στην θέση Κυπεράς, ο οποίος είναι εποχικός υδροβιότοπος, έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων νότια-νοτιοδυτικά του οικισμού Ευαγγελισμού Δήμου Καστελλίου. ...πρόκειται για φυσικό υδρότοπο, στον οποίο διαπιστώνει κανείς και την παρουσία πανίδας, όπως αγριόπαπιες και πολλά αποδημητικά πουλιά, ανάλογα με την εποχή, περιμετρικά δε, τούτου εμφανίζεται βλάστηση υδροβιότοπου, όπως π.χ καλάμια. "...

Δεν ειναι δυνατον μια μεγαλη περιοχη 32000 στρεμματων να χαρακτηριζετα συλληβδην γεωργικη για τις αναγκες αυτων που θελουν την κατασκευη του αεροδρομιου, χωρις επιστημονικη τεκμηριωση.




3 σχόλια:

  1. Και το περίεργο είναι πως αυτός που υπογράφει την μελέτη είναι και γαμπρός Καστελιανός από κοντινό χωριό.
    Εμμ!!! μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας
    Αυτός στο Ηράκλειο μένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι στην θέση κυπεράς ο εποχικός υγροβιότοπος με έκταση 5 περίπου στρέμματα διέφυγε στην αυτοψία – πρόταση μου, που έκανα γι α τον χαρακτηρισμό της συνολικής έκτασης των 31.000 περίπου στρεμμάτων. Λάθος δικό μου, αν θέλετε πετροβολήστε με. Ξεκαθαρίζω όμως για να είμαι σαφής, πως η πρόταση μου για την έκδοση της πράξης χαρακτηρισμού, δεν υπαγορεύτηκε από καμιά μορφή εξουσίας, ούτε βέβαια υποβλήθηκε για να εξυπηρετήσει πονηρές και απόκρυφες ανάγκες, δεν υπηρέτησα ποτέ μου εντολές ανήθικες και αδιαφανείς σκοπούς.
    Η ένσταση που έγινε και για την οποία υπερηφανεύεστε, ήταν λάθος κίνηση με λάθος στόχο, κόντρα κυρίως στο συμφέρον του απλού πολίτη, αγρότη, της περιοχής για λογαριασμό του οποίου με πρωτοβουλία μου ο χαρακτηρισμός. Άλλωστε διευκρινίσεις, (είχα την αίσθηση πειστικές, πάντως έντιμες και ειλικρινείς), για το θέμα έδωσα προσωπικά στο μέλος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» κ. Καργιαντουλάκη.
    Νομικίστικες και παραπλανητικές οι αιτιάσεις της ένστασης, θα δεσμεύσουν (για αόριστο χρόνο – μπορεί και 2 χρόνια), χωρίς λόγο τον χαρακτήρα όλης αυτής της έκτασης και βέβαια δεν εμποδίζει καθόλου, ίσως αυτό να διευκολύ-νει κιόλας αυτούς που σχεδιάζουν το αεροδρόμιο που εσείς πολεμάτε. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, θα ήταν να περιοριστεί η ένσταση για την συγκεκριμένη έκταση των 5 στρεμμάτων του υγροβιότοπου κυπερά.
    Όσον αφορά το ανόητο σχόλιο του ανώνυμου, να πω μόνο ετούτο. Μένω στο Ηράκλειο γιατί εκεί είναι η δουλειά μου. Αγαπώ όμως τον τόπο μου τουλάχι-στο το ίδιο που τον αγαπάτε όλοι σας, έχω τουλάχιστον τις ίδιες ευαισθησίες οικολογικές και κοινωνικές, με τις δικές σας. Έχω όμως αναφαίρετο το δικαίωμα, της διαφορετικής άποψης για τη δημοκρατία, την αειφορία, την οικολογία, την ανάπτυξη του τόπου.
    Με τιμή. Νίκος Παπαδακάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚ/ΣΜΟΥ 31.000ΣΤΡΕΜΜ.ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ;ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ;Η ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ;ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ....ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE