24 Μαρ 2009

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ- ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΠΕΔΙΑΔΑ

Μας προβάλουν ως μοναδική λύση «ανάπτυξης»(;) τη δημιουργία αεροδρομίου που θα εξυπηρετεί εκατομμύρια κόσμου που θα έρχεται και θα φεύγει από την Κρήτη.
Είναι όμως έτσι;
Η αλήθεια, επιστημονικώς τεκμηριωμένη στην διεθνή πρακτική υλοποίησης έργων τέτοιας μορφής και σκοπιμότητας, αποδεικνύει για την Πεδιάδα και ευρύτερο μέρος της Ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, τη δραματική περιβαλλοντική ρύπανση, στο χώρο που περιλαμβάνεται σφαιρικά περί τον άξονα 6000 μέτρων που θα καλύψει το νέο αεροδρόμιο, και σε ακτίνα διασποράς 18.000 μέτρων σε αέρα, έδαφος, υπέδαφος, υδροφόρο ορίζοντα, πόσιμου νερού και ότι άλλο συνεπάγεται αυτό.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
Στις σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία 22.000 κατοίκων της περιοχής.
Στη χωρίς επιστροφή επιβάρυνση και εγκατάλειψη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με συνέπεια την απώλεια γης, εργασίας και εισοδήματος.
Στη δραματική αλλαγή του τρόπου ζωής με καταστροφή της οικιακής οικονομίας, την αλλοτρίωση της κοινωνικής συνείδησης, των ηθών και των εθίμων.
Στην καταστροφή και επιβάρυνση περιοχών ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.
Στην απομάκρυνση και αποκοπή κατοίκων από τον τόπο τους.
Στους ξένους μεγαλο-«επενδυτές» που θα εκμεταλλεύονται τη γη, το νερό, την ενέργεια, τους ανθρώπους, χωρίς να αφήνουν στο τόπο ουσιαστικό όφελος.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ :
Στη βιώσιμη ανάπτυξη της Πεδιάδας, η οποία δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και προκοπής .
Στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων και στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την διάσωση, την αναβάθμιση και αξιοποίηση τους.
Στη συντονισμένη αντίδραση και κινητοποίηση της κοινωνίας μας απέναντι σε επιλογές και παρεμβάσεις που θα ζημιώσουν ανεπανόρθωτα το φυσικό, πολιτισμικό και ανθρώπινο περιβάλλον.
Στην καλλιέργεια μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, κοινής συνείδησης στην προάσπιση και διασφάλιση των ποιοτικών στοιχείων ανθρώπινης διαβίωσης των μελλοντικών γενεών.
ΕΣΥ ΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

2 σχόλια:

  1. Το τι προσφέρει ένα τέτοιο τεράστιο έργο στην περιοχή δεν είναι ανάγκη να το φανταζόμαστε ούτε να το υποθέτουμε ούτε περιμένουμε μελέτες (που ξέρουμε πολύ καλά πως μπορείς να φτιάξεις μια μελέτη).
    Μια βόλτα από τα Σπάτα μπορεί να μας λύσει τις όποιες απορίες. Τι έγινε στα Σπάτα? Τίποτα! Τι ανάπτυξη μπορεί να έχει ένα χωριουδάκι μόνο και μόνο λόγω γειτνίασης σε ένα αεροδρόμιο? Ότι ανάπτυξη λοιπόν είχαν τα Σπάτα ή ακόμα και η κοντινή μας Αλικαρνασσός την ίδια και χειρότερη θα έχει το Καστέλλι! Γιατί η Αλικαρνασσός είναι πόλη. Το Καστέλλι πασχίζει να ΜΗΝ ερημώσει. Σίγουρα το αεροδρόμιο δεν θα βοηθήσει σε αυτό.
    Οι όποιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα δημιουργηθούν ή στο Καστέλι γίνει η οπουδήποτε αλλού! Δεν είμαστε μειωμένης αντίληψης να πιστεύουμε ότι θα προσλάβουν προσωπικό (εργάτες? Εξειδικευμένο? ) από την γύρω περιοχή. Έτσι αλλιώς όλες οι υπηρεσίες θα γίνονται από ιδιώτες. Οι ιδιώτες θα προσλάβουν με συναισθηματικές επιταγές?????
    Από την άλλη ζητούμε μια βιώσιμη ανάπτυξη του Καστελλίου? Τι έχει γίνει γι αυτό από την μεριά μας? Τίποτα! Περιμένουμε μοιρολατρικά την επουράνια σωτηρία! Έχουμε δείξει ότι ΚΑΤΙ γίνεται στο Καστέλι και θα είναι κρίμα να γίνει το αεροδρόμιο εκεί και να τα χαλάσει όλα!
    Και πριν βιαστούμε να πούμε ….τι να κάνουμε???? παραθέτω πιο κάτω ένα παράδειγμα ενός χωριού 700 κατοίκων , όλοι τους κτηνοτρόφοι που απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με
    μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα
    τελευταία 15 χρόνια.
    Όχι δεν είναι στην Ελβετία …… είναι εδώ στην Ελλάδα….

    http://www.magnesia-online.gr/portal/modules/news/article.php?storyid=1333

    Ξυδάκης Δημήτρης
    Ιατρός Νεφρολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΡΥΠΟΓΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!!

    http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=CAA49271-5AF8-4F99-ACBB-E59BFD2CCEC7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE