27 Μαΐ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την δήλωση – πυροτέχνημα από τον Αναπληρωτή Διοικητή της Δ.Υ.Π.Ε. Κρήτης κ. Νικήτα Καλογιαννάκη παρουσία και του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για «κούρεμα» των Κέντρων υγείας του Νομού μας από 6 σε 3 και μετά από την οργισμένη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών που αρχίζει να σχηματοποιείται οργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ.Υ.Π.Ε. Κρήτης παρουσία και των Μ.Μ.Ε. Εκεί κατέστη σαφές ότι παρά το «πυροσβεστικό»   δελτίο τύπου από τον αποχωρούντα «ΔΥΠΕάρχη» Μάνο Φραγκιαδουλάκη στο οποίο επιχειρείται η απόδοση των  δηλώσεων  περί συγχωνεύσεων  σε «προσωπική θέση»(!) του κ. Καλογιαννάκη, ο τελευταίος αρνήθηκε να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις για το οριστικό κλείσιμο 3 Κέντρων Υγείας.

Σε επίμονες ερωτήσεις μας κατέδειξε ως εμπνευστή και ως έχοντα εκπονήσει τη σχετική μελέτη (την οποία αρνήθηκε να μας παρουσιάσει) τον Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Νικόλαο Κυδωνάκη.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ύπαρξη «κρυφής ατζέντας» με προειλημμένες αποφάσεις τις οποίες συγκεκριμένοι κύκλοι σε επίπεδο υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν.

Ζητούμε ως εκπρόσωποι των ιατρών που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας, την συμπαράσταση και την άμεση κινητοποίηση όλων των θεσμικών φορέων και των πολιτών  ώστε να μην προχωρήσουν  οι υπόγειες μεθοδεύσεις που νομοτελειακά οδηγούν στην πλήρη αποσάρθρωση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE