4 Φεβ 2011

Μαζί με το προτεινόμενο στο Καστέλλι, αντιπαροχή στον εργολάβο όλα τα αεροδρόμια της Κρήτης;

"Ιδιωτικοποιούνται 40 αεροδρόμια της χώρας":
"....θα προηγηθεί ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο του Καστελίου, για το οποίο η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις υποψήφιων επενδυτών να παραχωρήσει πακέτο μαζί και με τα άλλα τρία αεροδρόμια της Κρήτης (Ηρακλείου, Χανίων, Σητείας)...."



"Στον ...αέρα οι παραχωρήσεις!":
 Από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις παραχωρήσεις οδικών αξόνων (οι οποίες δεν αποκλείεται ακόμη και να ακυρωθούν) και παράλληλα το ταμείον συνεχίζει να είναι …μείον, είναι φυσικό και επόμενο το υπουργείο Υποδομών, οι κατασκευαστές, αλλά και οι χρηματοδότριες τράπεζες να μη θέλουν στην παρούσα φάση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για νέα έργα παραχώρησης.
 Έτσι, η χρονική μετάθεση από τον Μάρτιο για τον Ιούνιο του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, έργο ύψους 800 εκατ. ευρώ που έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί μάλλον λογική εξέλιξη. Και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν λίγο πριν την νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών (7 Ιουνίου), δοθεί ακόμη μία – πέμπτη κατά σειρά – παράταση.
 Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η δυνατότητά τους να καλύψουν τη απαιτούμενη δανειοδότηση του έργου. Χρήματα ως γνωστόν δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία για την εξασφάλιση της δημόσιας συμμετοχής στα έργα, ενώ και οι κατασκευαστικοί όμιλοι – κυρίως οι εγχώριοι – αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 και απόσπασμα από τριτολογία του Δημήτρη Ρέππα, Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και δικτύων στη Βουλή, στις 03-02-11,:
«….είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, προκειμένου να δοθεί με σύμβαση παραχώρησης η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου. Αν δεν γνωρίζετε, στον χώρο αυτό λειτουργεί σήμερα το στρατιωτικό αεροδρόμιο και έχουμε βεβαίως συνεργαστεί με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για όλα εκείνα τα θέματα τα οποία αφορούν στη δράση της Πολεμικής Αεροπορίας…»
http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9560680

Πηγή φωτο: http:// www. ant1online. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE