10 Ιουλ 2011

Ερωτήσεις προς το Δ. Σ. του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΟΣ.
                                                                                                 Καστέλλι 6 Ιουλίου 2011
Κύριε Πρόεδρε
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη είναι η ενημέρωση. Ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ, του γραπτού τύπου, των εικόνων, των θεσμικών  οργάνων και τέλος με οτιδήποτε εμπλουτίζει τις γνώσεις του.            


Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της απόκρυψης υλικού που αφορά την κοινωνία, ιδιαίτερα η δημοτική αρχή, η οποία έχει δεσμευτεί, να παρέχει  στο λαό  την γνώση, την άποψη και θέση σε οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά το φυσικό, πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό περιβάλλον, που ζουν οι Δημότες.
                                        
Θεωρούμε ότι μέσα από τις ενημερώσεις του Κυρίου Δημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια και στους πολίτες, αφού αφήσαμε να περάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα χρόνου, δυστυχώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί  τα έκτατα Δημοτικά Συμβούλια τα οποία είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή :  α) για οικονομικά αποτελέσματα των πρώην δήμων και  β) για την κατασκευή του αεροδρομίου.                                                                                 


Επίσης στην έκτακτη επίσκεψη διαμαρτυρίας από πολίτες και εκλεγμένους στα θεσμικά όργανα στην πόλη του Ηρακλείου, όσον αφορά τα κέντρα υγείας, πήραμε τη διαβεβαίωση με δήλωση του Υπουργού ότι κανένα κέντρο υγείας δεν θα κλείσει.


Στην επισήμανση μας, ότι για να κλείσουν τα κέντρα υγείας υπάρχουν πολλοί δρόμοι, δεν πήραμε απάντηση. Μάλλον διάλεξαν όπως φαίνεται το δρόμο της συρρίκνωσης.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι από το κέντρο υγείας Καστελλίου θα απομακρυνθούν 4 γιατροί, 1 άτομο του νοσηλευτικού προσωπικού και 1  άτομο του διοικητικού προσωπικού.
Φοβόμαστε πως δε θα σταματήσουν τη συρρίκνωση του κέντρου υγείας Καστελλίου και παρακαλούμε να μας απαντήσετε για τις ενέργειες που έχετε σκοπό να κάνετε.                         


Ερωτούνται επίσης ιδιαιτέρως οι Καστελλιανοί  εκλεγμένοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης εάν έχουν ενημερωθεί για τις παραπάνω ενέργειες της πολιτείας και με ποιους τρόπους σκέφτονται να αντιδράσουν;


Σας ευχαριστούμε.


Ο πρόεδρος
Πέτρου Μάρας Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE