2 Δεκ 2010

Το fast track τους άνοιξε την όρεξη …και θέλουν να χωρέσουν το γάιδαρο στο κοτέτσι…

(Στην πεδιάδα της Τοσκάνης, κοντά στη Σιένα μια άλλη πρωτοβουλία πολιτών αγωνίζεται να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής από τους κερδοσκόπους που σχεδιάζουν την επέκταση του τοπικού αεροδρομίου σε μέγεθος και χαρακτηριστικά όμοια με το προτεινόμενο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και τη δική μας Πεδιάδα.)


Τα τελευταία νέα για το ζήτημα του προτεινόμενου αεροδρομίου στο Καστέλλι, λένε αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η κυβέρνηση σκοπεύει να αποσύρει τις μέχρι τώρα σύννομες διαδικασίες και να το προωθήσει με τον προς ψήφιση νόμο "Παμπούκη", γνωστό ως fast track.

 Σκοπός πρώτος είναι  να ακυρώσει τις τρεις προσφυγές (η πρώτη 227 πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η δεύτερη 130 πολιτών και η τρίτη από το Δήμο Καστελλίου)  οι οποίες εκκρεμούν για εκδίκαση στο ΣΤΕ. Βούλονται λοιπόν να καταθέσουν αίτηση κατάργησης των περιβαλλοντικών όρων (να ακυρώσουν την ΚΥΑ, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου) ώστε, κατά ευθεία συνεπαγωγή, να συμπαρασυρθούν και  ακυρωθούν οι σχετικές προσφυγές, για τις οποίες υπάρχουν  βάσιμες ενδείξεις ότι θα γίνουν δεκτές από το ΣΤΕ. 
Και πώς άλλωστε να μην γίνουν δεκτές από το ΣΤΕ οι παραπάνω προσφυγές, αφού στρέφονται κατά της, κατά κοινή ομολογία (ακόμα και από τους θιασώτες του έργου) και με κραυγαλέο τρόπο, "διάτρητης", "ελλειμματικής" αν και "πειραγμένης" Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.   Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και γνωρίζουν επίσης ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν οι «αδυναμίες» της ΜΠΕ ώστε να συνάδει με την ισχύουσα νομοθεσία, καθότι το «σφάλμα» είναι πρωταρχικό: προσπαθούν άρον -άρον να «χώσουν» στην Πεδιάδα ένα τερατώδες αεροδρόμιο, το οποίο βεβαίως δε χωρά από κάθε άποψη.

 Σκοπός δεύτερος,  είναι να παραχωρήσει  "πακέτο", ως αντιπαροχή- δώρο, στον ίδιο εργολάβο  τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Κρήτης (Ηρακλείου και Χανίων). Και όλα αυτά με  διαδικασίες «άρπα κόλα», που προβλέπονται στον πιο αντιδημοκρατικό νόμο της μεταπολίτευσης, τον γνωστό ως fast track.
 Ο τρίτος στόχος είναι να εγκριθεί η χρηματοδότηση των ξένων τραπεζιτών (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) …προς τον εργολάβο,… με την εγγύηση βεβαίως του ελληνικού κράτους!!!
 Τώρα είναι όπως φαίνεται μονόδρομος, ο αγώνας ενάντια στο καταστροφικότερο έργο για την ενδοχώρα του Ηρακλείου, να συνεχιστεί και στα έδρανα του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι σχετικές ειδήσεις «μιλούν» από μόνες τους:
Σε ιδιώτες περνούν 34 αεροδρόμια:
Σε ιδιώτες το αεροδρόμιο Ηρακλείου!
Στο μικροσκόπιο τραπεζιτών το αεροδρόμιο Καστελλίου
Μετατίθεται ο διαγωνισμός αεροδρομίου στο Καστέλλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE