16 Μαΐ 2010

Η ΑΘΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ « ΚΡΗΤΗ ΤV»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ


700 06 ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

http:www.aerodromiostokastelli.blogspot.com

Email:aerodromiostokastelli@gmail.com



Καστέλλι στις 16/5/2010





Κύριε Δασκαλάκη και κύριε Σαχίνη



Στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ΚΡΗΤΗ ΤV» αναφερθήκατε αρκετές φορές στους πολίτες που είναι ενάντια στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, αφήνοντας υπονοούμενα.

Με το δικαίωμα της ενημέρωσης και μέσο του λόγου σας διαμορφώνετε απόψεις και δημιουργείτε εντυπώσεις αλλά και ταυτόχρονα, έχετε το καθήκον να υπηρετείτε την αλήθεια και την διαφορετική άποψη, γιατί έτσι στηρίζετε καλύτερα την δημοκρατία στην χώρα μας.

Στην δημοκρατία μας πρέπει να ακούγονται όλες οι γνώμες και όχι μόνο οι θέσεις αυτών που υποστηρίζουν την κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Θεωρούμε αντιδεοντολογική την μονόπλευρη θέση σας την οποία προβάλετε συνεχώς και περιμένουμε διορθωτικές κινήσεις από μέρους σας.

Μπορούμε ευχαρίστως να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας για το αεροδρόμιο , αλλά και για το σχέδιο «Καλλικράτης»



Για τον χαρακτηρισμό που μας προσδώσατε με το ουσιαστικό ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ, να είστε βέβαιος Κύριε Σαχίνη πως ΔΕΝ μας ενοχλήσατε. Είναι ΤΙΜΗ μας και σας ευχαριστούμε.



Λέτε πως στηρίζετε την δημοκρατία με την πολύπλευρη ανεξάρτητη ενημέρωση και περιμένουμε να το αποδείξετε.





Για την Πρωτοβουλία



Ο Πρόεδρος



Πέτρου Μάρας Σταμάτης

5 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ (ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΧΙΝΗ),ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΑΜΟ ΜΕ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΙΛΟ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ -ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ασχολείστε με τον Κ.Σαχίνη και τα σχόλια που κάνει για το Καστέλλι.
    Ηρθε κι αυτός ουρανοκατέβατος - δεν ξέρω την καταγωγή του - να σώσει το Νομό Ηρακλείου."Δεν δικαιούται να ομιλεί" για το Καστέλλι, είναι ασέλγεια από μέρους του. Δεν έχει ακούσει τι έχουν τραβήξει οι παπούδες μας και οι γονείς μας και πόσες αγγαρείες έχουν κάνει σ αυτό το πολύπαθο αεροδρόμιο που τώρα δεν είναι και στη ζωή. Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η απαξίωση στο πρόσωπό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΧΤΕΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ .ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΤΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
    Α. Ο κ. Σμυρνάκης γράφει ότι οι κάτοικοι του Καστελίου δεν θέλουν το Αεροδρόμιο και είναι ΑΝΔΡΕΣ. Για το λόγο αυτό έκαναν και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ δεν λέει τη δική του θέση γιατί ως γνωστόν την αλλάζει κάθε μέρα.

    Δεν έχει αξία μόνο η γνώμη των κατοίκων του οικισμού Καστελλίου, αφού δεν τους παίρνει πιθαμή χωράφι.

    Το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ γίνεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Ευαγγελισμού κατά 62% και στην περιοχή των οικισμών Αρχάγγελος, Λιλιανό, Αγία Παρασκευή, Ρουσοχώρια και Γεράκι και προφανώς οι κάτοικοι των Οικισμών αυτών έχουν τον κύριο λόγο.

    Ότι λόγο έχουν οι κάτοικοι του Καστελλίου έχουν και οι κάτοικοι του Θραψανού του Αρκαλοχωρίου, του Νιπιδιτού, των Αποστόλων, της Αυλής και γενικά όλοι οι κάτοικοι των οικισμών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

    Όσον αφορά την περίφημη προσφυγή που έκαναν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι ΑΝΔΡΕΣ που εκθειάζει ο κ. Σμυρνάκης, την οποία κρύβουν επιμελώς και μάλιστα δεν την έχουν σκοπίμως δημοσιεύσει σε καμιά τοπική εφημερίδα και παραθέτω παρακάτω αυτούσια όπως έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

    Η προσφυγή δεν έγινε επειδή θα καταστραφεί η περιοχή ούτε επειδή βλάπτονται ούτε επειδή πρέπει να απομακρυνθεί το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο όπως με δυνατή φωνή διατείνονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά για τους εξής λόγους όπως προκύπτει από το κείμενο της προσφυγής το οποίο αξίζει να δημοσιευθεί αυτούσιο.

    1. Ο διάδρομος αυξήθηκε από 3.200 σε 3.800 μέτρα, πράγμα που δεν θέλουν.

    2. Επειδή γίνεται νέος δρόμος για την Χερσόνησο πλάτους 23 μέτρων, ενώ θέλουν να γίνει βελτίωση του σημερινού απαράδεκτου και επικίνδυνου δρόμου.

    3. Επειδή δεν θέλουν να λειτουργήσει μονάδα συντήρησης αεροσκαφών και να δουλέψει κόσμος.

    4. Επειδή γίνεται χώρος εμπορικών Χρήσεων 440 στρεμμάτων σε χώρο μεταξύ ΡΟΥΣΟΧΩΡΙΩΝ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ και ΘΡΑΨΑΝΟΥ, δηλαδή σε απόσταση πολύ μακριά από αυτούς.

    5. Επειδή κατά την γνώμη τους όχι μόνο δεν πρέπει να φύγει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, αλλά η λειτουργία του νέου Αεροδρομίου θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Στρατιωτικού οπότε απειλούνται κατ’ αυτούς τα συμφέροντα της Εθνικής Άμυνας της χώρας .

    Αυτούς τους ΑΝΔΡΕΣ που άλλα λένε και άλλα γράφουν και μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κατά τον κ. Σμυρνάκη το Καστέλλι .

    Β . Όσον αφορά τον υπαινιγμό ότι το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ θέλουμε να πούμε ότι δεν θα συνεχίσομε να είμαστε όμηροι ακόμη για 10-15 χρόνια (πλέον των 7 ΧΡΟΝΩΝ που έχουν περάσει από την αρχική εξαγγελία) αλλά ή θα γίνει άμεσα ή δεν θα αφήσουμε να γίνει καθόλου, γιατί η καθυστέρηση αυτή είναι τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του χωριού μας, αφού καμιά σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή μας δεν είναι δυνατόν να γίνει όταν το αεροδρόμιο που γίνεται σε επαφή σχεδόν με το χωριό μας παίρνει και παραπάνω από το 60% της γης μας .

    Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ειδικά η Πολιτεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετα με τις φαλλοκρατικές βλακείες
    εκτος απο τους αεροδιαδρόμους υπάρχει και κάτι που λέγεται υγεία του πολίτη και αυτη θα πρέπει να διαφυλαχτεί
    επείδη κάποιοι ονειρεύοντα να γίνουν Ωνάσιδες με 10 κουτσουρολίες δεν θα αχριστευτεί ο μισός νομός.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΛΕΙΑ ΕΦΥΣΙΞΕ'Ν' Ο ΝΟΥ ΝΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΜΑΖΟΝΟΥΝΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΤΩΣ..
    ΚΑΣΤΕΛΛΙ=ΠΕΔΙΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια προσωπικών αντιπαραθέσεων, Δεν αναρτώνται.
Δεν είναι ιστιότοπος προβολής προσωπικών αντιπαραθέσεων.

Εξυπακούεται ότι τα ενυπόγραφα, αναρτούνται, χωρίς αξιολόγηση,
φυσικά και ΟΛΑ που αφορούν τα θέματα των αναρτήσεων του SITE